Goede kwaliteit Eetbaar Papier Kopen?

Bekijk hier jouw beste keuze!

17 jaar

Ervaring

1.000+

Tevreden Klanten

20/25 vellen

A4 Eetbaar Papier

Eetbaar Papier

Premium Icing/Fondant Sheets

Fondant Frosty/Icing Sheets
v.a. € 26,50
p/20 vel
0.65mm dikte. Premium kwaliteit voor op taarten, muffins en cupcakes.

Vegan & Glutenvrij.

Premium/Frosty Dikke Sheets

Dikke Ouwel Sheets Eetbaar Papier
v.a. €21,50
p/25 vel
Extra dikke sheets. Licht zoete smaak met vanillearoma.

Vegan & Glutenvrij.


Frosty Dunne Sheets

v.a. € 18,25
p/20 vel
0.4-0.55 mm dikte. Ideaal voor op taarten. Niet gebruiken met slagroom of crème ondergrond.

Vegan & Glutenvrij.

Ouwelpapier Standaard 0,35 mm - 25 vel

Dikke Ouwel Sheets Eetbaar Papier

v.a. €9,86

p/25 vel
0.35mm dikte. Ideaal voor op taarten. Kan in de oven gebakken worden.

Chocosheets Voordeel

Box

Chocoprints Voordeel Box

€219,95

p/250 vel

Voorzie de vellen van een logo, tekst of foto en breng het over op chocolade (bijv. bonbons). Extra grote voordeel verpakking

Choco sheets

Choco Sheets 25 vel voor op chocolade
€ 25,50
p/25 vel
Voorzie de vellen van een logo, tekst of foto en breng het over op chocolade (bijv. bonbons)
A4 Eetbaar Papier

Op Eetbaar Papier Printen?

Printen op eetbaar papier is net zo eenvoudig als printen op normaal papier. Zorg er wel voor dat je op je computer foto-kwaliteit selecteert. Zo krijg je de beste kwaliteit eetbare prints. 

TIP: Als je printers verschillende lades heeft voor papier, gebruik dan de achterste boveninvoer/papierlade. Dan zakken je frosty sheets en icing sheets als het ware door de printer heen, waardoor je eetbare papier niet meer vastloopt.

Hoe werkt eetbaar papier?

Eetbaar papier, of fondant sheets, werken eigenlijk net als normaal papier. Je stopt het in de printer, drukt via de computer of smartphone/tablet af en na een tijdje heb je een afdruk uit je printer. Toch is niet helemaal zo simpel, leggen we je uit:


Eetbaar papier is veel dikker dan normaal papier. Ook als je voor de dunne variant kiest. Daarnaast is de structuur ook anders, je moet het immers kunnen eten. De eetbare prints kunnen daarom ook het beste via een printer met een achterlade worden geprint. Dan hoeft het edible papier niet rond gedraaid te worden en heb je minder kans op schade.


Ook is het belangrijk dat je je foodprinter instelt op fotokwaliteit. Daarmee druk je kwalitatief betere afbeeldingen af op je edible fondant sheets. Wij raden dit echt aan, het ziet er niet alleen mooier uit maar vaak gaat het papier daardoor ook rustiger door de printer heen, wat een extra voordeel is. 


Eetbaar papier kun je alleen samen met eetbare inkt gebruiken. Het gebruiken van normale inkt op eetbaar papier is slecht voor je gezondheid en moet je dan dus ook echt niet doen. Al onze inktcartridges zijn uitgevoerd in XL-formaat, maar passen gewoon in alle printers die geschikt zijn voor de serie cartridges.

Wat is eetbaar papier?

Houd er rekening mee dat er verschillende soorten eetbaar papier zijn. Je hebt dikke en dunne versies fondant sheets, verschillende ingrediënten en ook verschillende namen, zoals frosty papier.
Eetbaar papier kent verschillende namen. Paar voorbeelden: Fondant papier, Icing sheets, fondant sheets, eetbare sheets, edible sheets, etc.