Wat is ouwel papier?

Het oudste en meest bekende eetbare papier om eetbare print op te plaatsen is wel ouwel papier. Ouwel papier heeft een neutrale smaak en je kunt het vergelijken met het eetbare papier onder een kokosmakroon, ouwel papier is wel wat dikker/steviger. Het eetbare papier is een natuurlijk product (glutenvrij) dat gemaakt is van aardappelzetmeel, olie en water. Het Ouwel papier van Eetbare inkt wordt gemaakt van aardappelzetmeel, olijfolie, water en maltodextrine, verkrijgbaar in verschillende diktes, namelijk 0,60 mm en 0,35 mm.

Ouwel vellen zijn steviger in verhouding tot frosty sheets, daarnaast kun je ouwel papier ook niet vouwen of buigen. Ze zijn hittebestendig waardoor ze in de oven kunnen (pannenkoeken/boord), maar ook kan ouwel papier gebruikt worden als eetbare visitekaartjes of eetbare flyers.

Hoe gebruik je ouwel papier?

Ouwel papier kan geplaatst worden op botercrème, fondant, marsepein, chocolade en icing. Let op wanneer je ouwel papier plaatst, dat het niet omkrult aan de zijkanten. Om dit te voorkomen kun je bij een marsepein en rolfondant ondergrond een beetje water, eetbare lijm of eiwit onder/aan de randjes van het ouwelpapier smeren. Na het plaatsen van het ouwel papier moet dit ook nog even de tijd krijgen om te drogen. Door keukenfolie op het ouwel papier te leggen, met daarop een schriftje, wordt er omkrullen tegen gegaan. Haal dit er na een kwartier voorzichtig vanaf.

Ouwel papier tips

Steek een stukje ouwel papier in de botercrème voor een andere touch van decoratie Ouwel papier op maat knippen met schone en droge schaar Voorkom condensvorming Nooit de eetbare print afdekken met aluminium of huishoudfolie

Kun je ouwel papier bewaren?

Ouwel papier kan 12 maanden lang bewaard worden op een donkere en droge plek van maximaal 20 graden, wanneer het dicht in de verpakking zit. Daarnaast kan ouwel papier niet worden ingevroren.

Benieuwd welke soorten eetbaar papier er nog meer bestaan? Hieronder staan de verschillende soorten eetbaar papier van Eetbareinkt.nl opgesomd:

Over de schrijver
Willem heeft al vele jaren ervaring op het gebied van webshops. Hij specialiseert zich in eetbare inkt en stroopwafelproducten.
Reactie plaatsen