Eetbare Prints zelf maken met Foodprinter en Eetbare Inkt
09 augustus 2021 

Eetbare Prints zelf maken met Foodprinter en Eetbare Inkt

Gebruik jij wel eens eetbare papier voor jouw projecten? Foto’s op een taart geven een persoonlijk tintje aan je taart, en een eetbare print zorgt er voor dat je deze foto kunt printen en op de taart kunt plakken. Je kunt deze vaak bestellen bij een bedrijf op A4-formaat, die het jou vervolgens opsturen via de post. Dit werkt voor een aantal casual thuisbakkers prima, maar als je het wat serieuzer wilt aan pakken kun je de eetbare prints zelf maken. In deze blog leggen we je uit hoe je dit moet doen.

Foodprinter

Als eerste heb je een foodprinter nodig. Een foodprinter is een printer die je kunt gebruiken met eetbare inkt. Het is gewoon een normale printer waar je eetbare inkt in doet in plaats van normale inkt. Normale inkt is niet goed voor je gezondheid, en je kunt dan ook niet een normale printer gaan gebruiken als foodprinter.

Wij raden je aan om een speciale foodprinter aan te schaffen. Dit is een nieuwe printer waar direct de eetbare inkt cartridges bij worden geleverd. Het model is vaak ook veel getest met (dik) eetbaar papier, waardoor je weet dat je geen problemen krijgt met doorvoer van het eetbaar papier.

Eetbare inkt

Naast een foodprinter heb je ook eetbare inkt nodig. Dit zijn normale cartridges, maar dan gevuld met eetbare inkt. De eerste keer dat je een foodprinter koopt zitten deze eetbare inkt cartridges al in de doos en hoef je deze dus niet bij te bestellen.

Vaak print je op eetbaar papier een afbeelding op A4. Daardoor moet je er rekening mee houden dat je veel inkt verbruikt. Bij eetbareinkt.nl krijg je altijd speciale XXL-cartridges van een hoogwaardige kwaliteit. Daardoor kunnen we hoge kwaliteit garanderen en bij eventuele problemen je snel een vervangende cartridge toesturen. Daarnaast zorgt de extra inhoud ervoor dat je langer met je cartridge doet.

Eetbaar papier

Als laatste heb je ook eetbaar papier nodig. Dit eetbaar papier bestaat in verschillende diktes en maten. Bij eetbareinkt.nl bieden we frosty en icing papier aan. De verschillende papier soorten hebben vaak ook een bepaalde toepassing. Zo werkt icing papier niet zo goed op een ondergrond van slagroom, omdat het papier dunner is.

Je kunt meer over eetbaar papier lezen in de blog: eetbaar papier, hoe zit dat?

Smartphone, tablet of computer

Het laatste wat je nodig hebt, is een smartphone, tablet of computer. Je kunt de nieuwste foodprinters gewoon draadloos gebruiken via Wi-Fi. Je kunt met een app direct printen vanaf je smartphone. Ideaal als jouw klanten je de foto’s via WhatsApp of een andere app toesturen. Je kunt de afbeeldingen dan direct printen op eetbaar papier.

Moet je de afbeelding aanpassen, een logo toevoegen of iets anders wijzigen? Je kunt vanaf je computer of laptop ook gewoon printen met een foodprinter. Zo kun je kleuren, afmetingen en resolutie wijzigen in bijvoorbeeld photoshop of een ander programma. De nieuwste foodprinters geven je dus optimale flexibiliteit.

Over de schrijver
Willem heeft al vele jaren ervaring op het gebied van webshops. Hij specialiseert zich in eetbare inkt en stroopwafelproducten.
Reactie plaatsen