Eetbaar Papier, hoe zit dat?

In deze blog leggen we je uit hoe het werkt met Eetbaar papier. Welke mogelijkheden je hebt en wat de eigenschappen zijn van de verschillende soorten eetbaar papier.

Eetbaar papier kun je gewoon in de printer gebruiken. Dit speciale papier wordt ook wel Icing paper of Frosty papier genoemd. Deze vellen zijn vaak extra verstevigd waardoor de printer ze kan gebruiken. De inkt hecht goed aan het papier door de speciale samenstelling van het papier.

2 soorten eetbaar papier

Bij eetbareinkt.nl bieden we je 2 verschillende soorten eetbaar papier aan. Beide soorten bevatten 20 vel eetbaar papier.

De 2 soorten eetbaar papier die we je aanbieden zijn:

  1. Fondant Icing sheets
  2. Frosty Sheets

We lopen beide even met je door, zodat je een goede keuze kan maken:

  1. Het hoofdbestanddeel van deze de Fondant Icing Sheets is suiker en smaakt bijna net zo lekker als echte marsepein. Doordat dit eetbaar papier wat dikker is dan de normale icing vellen blijven de geprinte foto’s op deze premium sheets langer “mooi en strak” op een taart met een marsepein ondergrond. Veel (thuis)bakkers printen meerdere kleine foto’s (bijvoorbeeld voor op cupcakes) en knippen of snijden dan later de afbeelding uit de A4 sheet. Vervolgens kun je deze op de afzonderlijke cupcakes leggen. Uiteraard kun je ook gewoon een A4 foto printen en de hele sheet gebruiken. Let op: dit papier is minder geschikt om de fotoafbeelding direct op de slagroom of crème of bevroren ondergrond te plaatsen, hier zit veel vocht in en na enige tijd zou de foto kunnen doorlekken en uitlopen.
  2. Deze Frosty Sheets zijn iets dunner en dus ook iets minder stevig en bevatten vooral zetmeel. Deze vellen zijn minder geschikt om kleine afbeeldingen uit te snijden en worden vaak gebruikt om een volledige A4 foto te printen. Ook bij dit papier geldt dat je moet oppassen met het aanbrengen van de foto(‘s) op crème of slagroom, omdat het dan kan uitlopen maar dit is een minder groot probleem dan bij de Icing Sheets.

Tips

Nog een aantal tips voor het gebruik van eetbaar papier:

  1. Heb je het pak geopend? Bewaar het dan droog, met een temperatuur tussen de 15 en 22 graden Celsius. Zorg dat je pak goed dichtzit i.v.m. het uitdrogen en “taai” worden van je icing sheets.
  2. Zet de instellingen van je printer altijd op “high”. De printer gebruikt dan wel meer inkt, maar je afdruk is ook veel mooier. Zeker bij het gebruik van eetbaar papier is dit een must, zodat de kleuren van je taart goed naar voren komen. Weet je niet zo goed hoe je dit moet doen? Neem dan gerust contact met ons op, dan leggen wij het je graag uit.

Bestellen?

Wil je eetbaar papier bestellen? Doe dat dan via deze pagina.

Over de schrijver
Willem heeft al vele jaren ervaring op het gebied van webshops. Hij specialiseert zich in eetbare inkt en stroopwafelproducten.
Reactie plaatsen