Een foodprinter zo lang mogelijk in goede staat behouden?
21 november 2022 

Een foodprinter zo lang mogelijk in goede staat behouden?

Een foodprinter is een mooie aanschaf voor de o.a. thuisbakkers onder ons, maar wanneer de foodprinter puur hobbymatig gebruikt wordt, vergeten we soms het onderhoud van de foodprinter. De eetbare inkt en het eetbaar papier wordt dankzij de foodprinter een prachtig resultaat, namelijk lekkere eetbare print. Eetbareinkt.nl heeft wat punten op een rijtje gezet waar je rekening mee kunt houden om de foodprinter zo lang mogelijk in goede staat te behouden:

  • Gebruik de eetbare inkt cartridges van Eetbare Inkt. 
    De inhoud van de eetbare inkt cartridges van Eetbare Inkt worden geleverd met XXL-inhoud en passen goed in de foodprinters. Wij bieden altijd garantie op deze cartridges en de verzendkosten bij een set zijn gratis.

  • Foodprinter instellingen: kies vanaf het begin de juiste instelling voor jouw foodprinter, zodat je vanaf het begin een perfect resultaat eetbare print creëert. (Denk aan hoge afdrukkwaliteit, contrast en kleur intensiteit - Neem vooral contact met ons op wanneer je hier hulp bij nodig hebt van één van onze foodprint specialisten.) 

  • De plaats van een foodprinter is erg van belang voor het behoud van de eetbare inkt en kwaliteit van de foodprinter. Voorkom uitdroging of juist verwarming door de foodprinter niet in de buurt van een verwarming of airco te plaatsen.

  • Probeer minimaal één keer per week te printen met de foodprinter. Door wekelijks te printen voorkom je indrogen van de printkop en hoef je ook niet wekelijks de foodprinter te reinigen. (Lees meer over een foodprinter reinigen in de blog: Hoe reinig ik een foodprinter?)

  • Als laatste de tip om de foodprinter dagelijks uit te zetten. Wellicht zit dit standaard in je “systeem”, maar dit kan er bij sommige wel eens bij inschieten. Wanneer een foodprinter wordt uitgeschakeld sluit je het schoonmaakmechanisme van de foodprinter af en dit voorkomt ook indrogen van de printkop. Zorg daarnaast dat alle kleppen dicht zijn eind van de dag / wanneer je klaar bent met eetbare print printen. Wanneer kleppen van foodprinter dicht zijn kan er geen stof of ander materiaal in de foodprinter komen.
Over de schrijver
Willem heeft al vele jaren ervaring op het gebied van webshops. Hij specialiseert zich in eetbare inkt en stroopwafelproducten.
Reactie plaatsen