Hoe lang is eetbare inkt houdbaar?
20 maart 2021 

Hoe lang is eetbare inkt houdbaar?

Een vraag die we veel krijgen is hoe lang onze eetbare inkt meegaat. Een logische vraag, want je wilt geen duur set eetbare inkt kopen en deze na een paar weken weer weg moeten gooien. In deze blog leggen we je uit hoe lang eetbare inkt meegaat.

Houdbaarheidsdatum eetbare inkt

Eetbare inkt is een speciale vloeistof waarmee je taarten, cupcakes en andere lekkernijen kunt opfleuren. Je print op eetbaar papier en legt deze op de taart of cupcakes.

De inkt is lang houdbaar, zolang de cartridges nog in de verpakking en ingeseald zijn. Bewaar de cartridges zo lang mogelijk op een donkere en koude plek. Als je de cartridges geseald zijn, kan je ze ongeveer 3 jaar bewaren. Zodra je de cartridges in de printer zet, kun je ze daarna ongeveer 6 maanden bewaren.

Gebruik je ze langer dan 6 maanden in de printer? Dan is dat niet direct een probleem. Je wordt er niet ziek van, maar je zult merken dat de kwaliteit van de prints significant minder wordt.

Voorkom verstopping foodprinter

Voorkom een verstopping van je foodprinter: Print in ieder geval elke 14 dagen een testprint met je printer. TIP: Bespaar een hoop extra geld door eetbare inkt te printen op normaal papier voor je test printjes. Uiteraard zullen je prints niet zo mooi zijn en zal de inkt verder uitlopen dan normale print inkt, maar dit is geen probleem. De bedoeling is om de printkoppen open te houden en dit kun je doen door zo af en toe te printen.

Over de schrijver
Willem heeft al vele jaren ervaring op het gebied van webshops. Hij specialiseert zich in eetbare inkt en stroopwafelproducten.
Reactie plaatsen